Zou het niet van esthetische verantwoordelijkheid getuigen als loodgieters en bouwvakkers verplicht een lang T-shirt zouden moeten dragen? Het is sowieso al dat het T-shirt een veel gedragen kledingstuk is in welke beroepsgroep dan ook, maar deze twee staan bekend om het vrijkomen van de bovenkant van de bilspleet indien de werkzaamheden tot bukken leidt. Met een geamuseerde glimlach op het gezicht zie ik menigeen al denken: inderdaad, ja, dat zou best wel eens mogen!

kledingen

De lengte

T-shirts zijn in allerlei lengtes te verkrijgen. We vinden de kwalificaties daarin meestal terug in de lettercodes S voor smal, M voor medium, L voor groot (Large) en het voorvoegsel X voor extra, zowel voor smal en groot. Als je dus klein van formaat bent, zal een L shirt van nature al langer zijn, maar als je wat groter bent, kom je bij je keuze voor lengte wel in de problemen. Vandaar dat een groot aantal fabrikanten besloten heeft hun aanbod te vergroten met extra lange T-shirts. We praten dan over een verlenging van 2-4 cm, 6-8 cm en 8-12 cm.

Waarom een langer T-shirt

Daar zijn in principe drie redenen voor te geven. De eerste is dat men een hekel heeft als het T-shirt te pas en te onpas loskomt en niet in de broek blijft zitten. Zeker als er sprake is van het T-shirt als onderdeel van een net kledingensemble zal men dit kledingstuk strak willen houden. Die strakheid komt ook naar voren als het gaat om lichaamsbouw, waarbij een strak ingestoken T-shirt een platte en gespierde buik kan benadrukken. Het werkt echter dubbel, want mensen die wel een buikje hebben, willen dat graag bedekt houden door middel van een lang T-shirt. De derde reden heeft betrekking op een eigenschap van het T-shirt. Deze zijn meestal van katoen gemaakt en katoen krimpt in de was Onder vrijwel alle omstandigheden zal men de voorkeur geven aan het dragen van wat langere T-shirts en fabrikanten hebben daarop ingespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *