Op het eerste gezicht lijkt dit best wel op een beetje voor de hand liggende vraag, of beter gezegd, het antwoord ligt voor de hand. Lange T-shirts zijn lange T-shirts, dus langer dan…eh…normaal, zou je kunnen zeggen. Al je echter klein bent en een groot T-shirt koopt, is dat dan niet automatisch langer? Ja, dat klopt, maar toch ligt het antwoord wat genuanceerder.

Overal voor te gebruiken

Het T-shirt is verreweg het populairste kledingstuk dat er bestaat, Jaarlijks worden er miljoenen van verkocht, omdat het een allround stukje kleding is dat vrijwel overal te dragen is. Of het nu gaat om een kind dat gaat voetballen, iemand die een fietstochtje maakt, naar zijn of haar werk gaat of er netjes uit moet zien voor een of andere gelegenheid, er is altijd wel een T-shirt te verkrijgen dat perfect geschikt is. Voor een simpel concept, een shirt in de vorm van een T, gemaakt van katoen, is dat beslist geen bescheiden prestatie. Een beetje verantwoord drager van een shirt wil natuurlijk wel dat het er ook een beetje uitziet.

Kleding

De pasvorm van het T-shirt

Variatie in modellen T-shirts is geen kwestie van lengte alleen, maar van het gehele design, de volledige pasvorm. Het gaat dus ook om hoe smal of breed een shirt is. Deze combinatie vinden we in de standaard aanduidingen: klein (small, S), middel (medium, M) en groot (large, L), waarbij klein en groot ook in extra uitvoeringen te koop zijn. Dit wordt dan gekenmerkt door de letter X ervoor te zetten. Als we het hebben over lange T-shirts, dan wordt er uit gegaan van deze standaard uitvoeringen, maar met toegevoegde lengte van 2 tot wel 12 cm. Extra lengte bij T-shirts is een toevoeging op de bestaande pasvorm, en zorgt ervoor dat het shirt in veel gevallen beter gedragen kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *