Vergis je niet, de in de titel genoemde termen zijn niet hetzelfde als XL, XXL en XXXL. Hoewel de X wel aangeeft dat het hier om extra gaat, de L in deze betreft de term ‘large’ oftewel de grootte van het shirt als het gaat om de pasvorm. Beide aanduidingen hoeven niet eens samen te gaan, waardoor het dus best mogelijk is een ‘small’ of maatje S te hebben met wat extra centimeters aan de onderkant.

kleding

Voorkeur

Net als bij elk soort andere kleding hebben mensen ook een voorkeur als het gaat om het meest populaire stukje kleding op aarde, het T-shirt. Sommigen willen ruim, andere zien meer in strak. Voor de vrijetijdsgenieter is een kort en luchtig shirt ideaal, maar als je uitgaat, dan moet het T-shirt ook netjes kunnen zitten. In dat geval doen we dat met extra lange T-shirts. Deze dragen wat beter af of kun je in je broek stoppen en blijven dan ook zitten.

Is er nog meer variatie mogelijk?

Jazeker, want hoewel het witte T-shirt verreweg het meeste gedragen wordt, is ook het zwarte lange T-shirt erg populair. Op wit zie je namelijk alles, elk vlekje en elke kreukel. Uiteraard zijn er verder T-shirts in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen. Op het gebied van de vorm van de hals is er een onderscheid tussen de ronde hals en de V-hals. Deze laatste kan zelfs in diepte variëren. De draagverdeling ligt bij mannen grofweg op 50-50. Voor de man die het kan hebben, laten we zeggen wat meer gespierd, is er ook nog de singlet, het mouwloze T-shirt, maareigenlijk is het dan geen T-shirt meer.

Extra lange T-shirts, of ze nu voor dames of heren zijn, zwart, wit of een andere kleur, zijn gebaat bij een beetje extra lengte. Over het algemeen staat het wat beter en kan lekker strak in de broek vastgezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *